sport

Wolff: Mercedes ne može spasiti VN Njemačke

Mercedes neće spašavati mjesto u kalendaru Formule 1 za VN Njemačke 2017. godine, rekao je šef momčadi, Toto Wolff.

Iako je uspjeh Mercedesa i Nice Rosberga u posljednje tri sezone enorman, VN Njemačke i VN Brazila su na privremenom kalendaru označene kao upitne utrke.

“Nije do nas da krojimo kalendar. To je Bernijeva odluka. Mi u to nismo umiješani. Ne znam hoće li ta utrka otići. Ona nam je važna jer nam je domaći teren, ali ništa više od toga ne možemo učiniti.

Bernie Ecclestone je još i prije objave privremenog kalendara govorio kako su te utrke pod velikim upitnikom. Britanac je posjetio brazilskog predsjednika, Michela Ternera, u srijedu, i rekao je kako ga nije upitao o pomoći vlade Interlagosu.

“Samo sam se želio upoznati s njim i vidjeti što misli o stvarima. Nemam pojma što može napraviti kao predsjednik. Ova zemlja je dosta politična, a on je tek došao tu. Potrošili su puno novaca na Olimpijske igre i na Svjetsko prvenstvo. Ali ovdje, malo je teško. Promotor pokušava održavati utrku i ostvariti profit ili barem ne izgubiti novac. Na kraju, ljudi koji gube smo mi ako nam oni ne mogu platiti,” rekao je Ecclestone koji se potom osvrnuo na utrku u Njemačkoj.

“Imamo sve te njemačke svjetske prvake. Mercedes je osvojio konstruktorski naslov i vjerojatno će Nijemcu pripasti i vozački, a nema interesa u Njemačkoj. To je komercijala. Pokušavamo ih održati živima, ali vrijeme im ističe,” zaključio je šef Formule 1.

Izvor: GP1.hr