sport

Yamamoto: Impresioniran sam snagom koju Formula 1 posjeduje

Naoki Yamamoto je nakon svog debija u Formuli 1 rekao da je bio impresioniran snagom koju bolid Formule 1 posjeduje, ali i da nije u potpunosti zadovoljan svojom izvedbom na prvom slobodnom treningu.

Na upit novinara ako je Toro Rosso zadovoljan njegovom izvedbom, Japanac je odgovorio:

”Mislim da je, ali moram priznat da sam htio postići bolji rezultat. Ipak, najbitnije je to da sam pružio puno informacija momčadi te im želim svu sreću u nastavku vikenda, pogotovo Pierreu koji mi je dao njegov bolid.”

”Na početku treninga sam bio impresioniran sa snagom koju bolid Formule 1 posjeduje. Nisam nikad osjetio toliko snage, čak je i papučica gasa puno duža nego u Super Formuli. Razlika u jačini motora je preko 400ks. Još jedna bitna razlika između te dvije serije je težina bolida – Formula 1 je skoro 100kg teža od Super Formule što se osjeti u postavkama bolida,” rekao je.

Na kraju svog intervjua je Yamamoto zahvalio Toro Rossu na prilici te svojim fanovima iz Japana.

”Dao sam sve dostupne informacije momčadi kako bi imali bolji vikend. Ovo je moj domaći Grand Prix te je bilo prilično emocionalno, iako je to samo petak. Pozitivno sam iznenađen te bih se zahvalio svima, Toro Rossu, Hondi i mojim fanovima,” zaključio je.

Izvor: GP1.hr