sport

Zetsche: Alonso je možda i najbolji vozač na gridu

Fernando Alonso, izvor: Ferrari media

Dieter Zetsche, šef Daimlera koji bazu ima u Brackleyu gdje i Mercedes F1 tim, kaže kako je Fernando Alonso možda i najbolji vozač u Formuli 1. Glasine koje su nedavno krenule govore kako se u Mercedesu sve sprema za Španjolčev dolazak, te da bi se Nico Rosberg mogao naći pred izlaznim vratima. Tada bi se ponovio vatreni dvojac iz McLarena koji je 2007. godine donio jedan od najboljih momčadskih dvoboja u novijoj povijesti Formule 1.

“Alonso je možda i najbolji vozač na gridu. To pokazuje u svakoj utrci u autu koji nije baš konkurentan”, izjavio je Zetsche za španjolski list EFE. “

Kaže kako je vozačka vještina od ove sezone vrlo značajna jer je bolide s turbo motorom mnogo teže za voziti od “vlakova koji su po stazi išli kao na tračnicama”.

“Vozači koji voze na ovim turbo motorima moraju biti jako dobri jer auti koje imamo više nisu zalijepljeni za površinu. Današnji bolidi su zanimljivi i uzbudljivi. Ne brine me što stalno pobjeđuje ista momčad. Zadatak je ostalih da sustignu Mercedes, iako i mi imamo dosta posla oko bolida.”

Izvor: GP1.hr