Vijesti

10 godina BMW serije 1

BMW serije 1U rujnu 2004. godine BMW je sa serijom 1 pokazao da je zadovoljstvo u vožnji moguće i u kompaktnoj klasi vozila. Prvo vozilo koje kombinira karakterističnu voznu dinamiku BMW-a, sportsko-elegantni dizajn kao i funkcionalne prednosti peterovratnog vozila s kompaktnim dimenzijama. 10 godina poslije BMW serije 1 i dalje je pojam za sportski karakter, efikasnost, sigurnost i inovativnu opremu. Ove karakteristike od njega su napravili bestsellera pa se ovaj automobil diljem svijeta prodao u više od 1,9 milijuna primjeraka.

Serija 1 postala je pionir u smanjenju potrošnje i emisije CO2, posebno zbog uvođenja EfficientDynamics tehnologije. Ona je bila prva serija BMW-a koja je između ostalog pod serijskom opremom imala Auto start stop funkciju, preporuku za izmjenu brzine, povratak energije kočenjem, i elektromehanički servo upravljač. Zahvaljujući svojoj popularnosti, BMW serije 1 postao je pokretač rasta prodaje.

Svoju poziciju kao kompaktno premium vozilo serija 1 potvrdila je od početka s visokokvalitetnom, inovativnom opremom. Kao prvi u svojoj klasi nudio je run flat gume, dvostupanjsko kočiono svjetlo, komforni ulaz, iDrive sustav te pametne sustave za asistenciju u vožnji i mobilne sustave ConnectedDrive-a.