Vijesti

60 godina modela DS: tri ikone za početak slavlja

Citroen DS 19U čast 60 godina modela DS iz 1955. tri ikone, izvorni model DS, DS 3 WRC i Sébastien Loeb, udružuju se s markom DS kako bi proslavile godišnjicu tog legendarnog automobila i popratile lansiranje Marke. Te tri ikone sastale su se ovog mjeseca u Monte Carlu: DS 3 WRC i Sébastien Loeb otvorili su 83. Reli Monte Carlo, a DS 21 za nekoliko dana na 18. povijesnom Reliju Monte Carlo Historique.

Okupljanja, saloni i razna događanja obilježit će godinu, a Marka DS sprema i druga iznenađenja.

DS WRC MonteCarloDS 19 predstavljen je 6. listopada 1955. pod staklenom kupolom pariške palače Grand Palais te je izazvao neviđenu pomamu s 12.000 prodanih vozila u jednom danu. Zahvaljujući stilu povezanom s tehnološkim inovacijama taj je automobil postao legenda o kojoj se priča još i danas.

“Sasvim je prirodno slaviti godišnjicu povijesnog modela DS dok Marka započinje svoju prvu godinu postojanja. Taj je automobil iznimno nasljeđe Marke na koje se oslanjamo kako bismo kupcima ponudili modele koji objedinjuju dojmljiv dizajn i tehnologiju, udobnost i užitak u vožnji, plemenite materijale, profinjenost i pozornost posvećenu detaljima”, pojašnjava Yves Bonnefont, generalni direktor Marke. Zato će se tijekom cijele godine brojnim događanjima diljem svijeta slaviti ta šezdeseta godišnjica.