Vijesti

Alfa Romeo Giulietta za 2014. od sada i u Hrvatskoj

Obnovljen stil, novi motori i više tehnoloških sadržaja kako bi nastavili igrati glavnu ulogu. Nova Alfa Romeo Giulietta Model Year 2014 doprinijet će konsolidaciji odličnih komercijalnih učinaka koje je do sada postigao model: od predstavljanja, polovicom 2010. godine, do sada u cijelom svijetu prodano je više od 224.000 komada.

Moonlight Pearl, Anodizzato Blue i Bronze: tri su nove boje koje ističu dinamičke linije modela, sintezu sportskih osobina i elegancije. Novi izgled prednje maske i kromirani okviri prednjih svjetla za maglu, obnavljaju prednji dio automobila. Od tuda se idealno razvija cjelokupni automobil koji kombinira agresivnu osobnost i izvanrednu eleganciju oblika. Prednja DRL svjetla sa LED tehnologijom i funkcijom “dnevno svjetlo” pružaju najveću aktivnu sigurnost. Na isti način, inovativna stražnja svjetla primjenjuju LED tehnologiju u službi ne samo estetike, nego i preventivne sigurnosti.

Briga o detaljima i visoka kvaliteta odabranih materijala kao izraz najnaprednijeg stila Made in Italy. Posebice se ističu nova vrata i ručke vrata i još neobjavljen umetak na središnjoj konzoli i upravljačkoj ploči. Svi su dijelovi obrađeni lakom otpornim na ogrebotine a obloge su jednake u boji i materijalu. Rađa se tako ambijent vrhunske kvalitete koji prihvaća putnike toplom atmosferom. Novosti su i kod sjedala i upravljača što dodatno naglašava kvalitetu i udobnost u vožnji. Posebno se na Giulietti Quadrifoglio Verde izdvajaju nova posebna sportska sjedala u crnoj koži/alkantari sa kontrastnim šavovima i logom utisnutim na naslonu za leđa (dostupni su i s paketom opreme QV Sportiva).

Sportski dizajn i novi oblik primijenjen na prednjoj maski Alfa Romeo donosi se i na upravljač, sada obilježen aluminijskim umetkom, crnim, bijelim ili crvenim šavovima ‐ ovisno o oblogama i opremi ‐ i obloge izrađene od vrhunske kože i posebne pjene koja osigurava sigurno i trenutno držanje. Na kraju, i prostor prtljažnika je obnovljen posebnom crnom oblogom na cijelom prostoru (dno, bočne stranice i leđa stražnjih sjedala). Pretinac za rukavice, postavljen lijevo od upravljača, gornji pretinac na kokpitu i USB priključak koji je sada postavljen blizu DNA izbornika za praktičniju i neposrednu uporabu, upotpunjuju novine u interijeru nove Alfa Romeo Giuliette Model Year 2014.

U ponudi 2014., debitira novi 2.0 JTDM sa 150 KS opremljen Multijet sustavom ubrizgavanja druge generacije koji omogućava optimiziranje sagorijevanja motora u svim uvjetima rada, jamčeći istovremeno smanjenje potrošnje i buke. Primjena turbopunjača malih dimenzija dozvoljava motoru najviši okretni moment u klasi pri niskom broju okretaja (380 Nm pri 1.750 okr/min) pružajući na taj način maksimalnu elastičnost u radu. I ne samo to. Ovako opremljena nova Alfa Romeo Giulietta Model Year 2014 bilježi odlične performanse: najveća brzina od 210 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,8 sekundi, potrošnja od 4,2 l/100 km i emisija CO2 od 110/km (u kombiniranom ciklusu potrošnje).

Osmišljen kako bi obogatio osjećaj vožnje i savršeno integriran u dizajn vozila, inovativni multimedijalni uređaj Uconnect dostupan je sa 5“ ili 6,5“ zaslonom osjetljivim na dodir i satelitskim navigacijskim sustavom sa glasovnim komandama za praktično upravljanje sa više izvora i multimedijalnih izlaza. Oba su sustava razvijena u suradnji sa izvrsnim partnerima kao što je Harman i Here Auto za 6,5″ UConnect i Continental za 5″ UConnect. Preciznije rečeno, vozač može pristupiti svim glavnim funkcijama, od analognog i digitalnog radio prijamnika (DAB) – na tržištima koji plasiraju dodatnu opremu – do svih glavnih multimedijalnih uređaja (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone) koji se mogu povezati putem USB porta i Aux‐in konektorom. Osim toga, sustav uključuje napredno Bluetooth sučelje koje omogućava pristup dodatnim funkcijama kao što je upravljanje telefonskim pozivima ili čitanje primljenih SMS poruka uz tehnologiju text‐to‐speech kao i inovativni Audio Streaming sustav koji omogućuje streaming reprodukciju glazbenih datoteka i web radio sa vlastitog smartphone‐a, putem Bluetooth‐a izravno na Uconnect uređaj.

Početna cijena je 151.454,00 kn (1,6 JTD 105KS Impression)