sport

Alonso: Dvije titule nisu dovoljne

By Vedran Kristić

Fernando Alonso, izvor: Ferrari media

Fernando Alonso je otkrio da neće biti zadovoljan ako karijeru u Formuli 1 završi s dvije osvojene titule, koliko ih ima sada. Španjolac je prekinuo eru dominacije Michaela Schumachera osvajajući naslove 2005. i 2006. ali je, unatoč tome što je bio blizu naslova 2007., 2010. i 2012., ostao samo na dvije osvojene titule. Prelaskom u Ferrari nije osvojio željeni treći naslov ali je rekao da ga je to držalo ‘gladnim uspjeha’ i da ga drži i sada unatoč slabom startu Ferrarija u 2014.

“Ponosan sam i vrlo zadovoljan svojom karijerom. Gladan sam pobjeda i uspjeha i reći ću vam da dva naslova nisu dovoljna”, rekao je Alonso za CNN.

Osvrnuo se i na momčadskog kolegu te je rekao da imaju dobar odnos, ističući da je vozač koji ga je pobijedio u utrci za titulu 2007. godine savršena motivacija s druge strane garaže.

“Jako je talentiran pa mi je on velika motivacija, ali ne samo meni već i momčadi koja tako shvaća da mora isporučiti dobar bolid jer će Kimi onda isporučiti dobar rezultat. Izvana odnosi među momčadskim kolegama uvijek izgledaju drugačije. Istina je da ga morate pobijediti kako bi imali bolju reputaciju ili bolji rezultat tog vikenda. Ali vjerujte mi, ljudi bi trebali vidjeti atmosferu unutar ekipe kada smo na sastanku ili nakon utrke. Tada nema nikakvih problema, samo pozitivne stvari poput korisnih savjeta. Puno je komunikacije i timskog rada unatoč tome što pročitate ili vidite izvana.”

Izvor: GP1.hr