sport

Alonso: Honda će biti najmanja briga 2017.

Fernando Alonso vjeruje da će dobavljač njegove momčadi, Honda, biti najmanja briga u novoj sezoni Formule 1.

Japanski proizvođač se tijekom 2015. pokazao kao najslabija točka McLarena, ali ove godine su napravili značajan napredak u polju pouzdanosti iako još uvijek ne isporučuju snagu kakvu imaju pogonske jedinice ostalih proizvođača

Međutim, pouzdanost je omogućila Alonsu i Jensonu Buttonu da se bore s rivalima pa je momčad ove godine puno češće završavala u bodovima te se trenutno nalaze na šestom mjestu u poretku konstruktora.

“Puno smo naučili o motoru ove godine, puno više nego lani jer smo prošlu godinu jedva preživjeli s pogonskom jedinicom. Morali smo se nadati da će stići do ciljne zastave. Sve je bilo zbog snage, zbog baterije, zbog pouzdanosti, zbog svega. Bilo je teško naučiti išta kada smo je jedva mogli koristiti. Ove godine smo napredovali, uskladili smo motor, a ovogodišnje znanje će se još više isplatiti iduće godine. Uvjeren sam da su nova pravila i aerodinamika jedini upitnik za iduću sezonu,” rekao je Španjolac.

Novi tehnički pravilnik, koji je na snazi iduće sezone, trebao bi dati brže i šire bolide sa širim gumama. Alonso se nada da će momčad poput McLarena dobro reagirati na ovaj izazov.

“Nakon teške prošle godine, ove smo se našli u dobroj poziciji. Borili smo se bolidima iz sredine poretka. Iduće godine želimo taj završni korak i borbu za puno više od ovoga. Imamo sjajnu priliku s novim pravilima jer će se sve izmiješati. Ako možemo napraviti brz bolid za prvu utrku, onda imamo priliku imati dobru sezonu. Uvjeren sam jer je McLaren velika momčad s puno resursa i mogućnosti. Sve izgleda dobro za iduću godinu i veselim joj se,” dodao je Alonso.

Izvor: GP1.hr