sport

Alonso i Raikkonen će posjetiti Imolu

Imola, San Marino

Ovaj vikend se obilježava 20-ta godišnjica smrti Ayrtona Senne i Rolanda Ratzenberga. Staza će od četvrtka do kraja vikenda biti otvorena i tamo će se održavati Motorsport sjećanje na poginulog Brazilca. Prvog dana na komemoraciji će prisustvovati Ferrarijevi vozači Fernando Alonso i Kimi Raikkonen.

“Senna je definitivno bio najbolji iz svoje generacije i mislim da je postavio standarde. Uvijek se borio, do gorkog kraja, zaslužio je poštovanje svih svojih kolega i to ga čini legendom danas. Ono što ga je činilo posebnim je bila nevjerojatna želja za pobjedom, a brojke govore same za sebe. Bio sam mali u to vrijeme, a španjolska televizija nije prenosila Formulu 1, ali sam znao ponešto o njemu jer je moj tata bio veliki fan. Moj karting je bio obojan kao i njegov auto”, izjavio je Fernando.

“Sennina smrt je bila iznimno tužan trenutak za Formulu 1. Još sam bio u školi tada. Iako ga se ne sjećam baš dobro jer sam tada bio mali, taj trenutak mi se urezao u pamćenje. Mislim da je bio odličan vozač i mjerilo za sve koji su dolazili poslije njega”, izjavio je Kimi.

Izvor: GP1.hr