sport

Alonso je zadovoljan jer pobjeđuje Kimija

By Vedran Kristić

Fernando Alonso, Ferrari media

Fernando Alonso je zadovoljan jer je do sada bio bolji od Kimija Raikkonena. Rivalstvo dva svjetska prvaka bilo je predmet vruće rasprave od trenutka kada je objavljeno da se Finac vraća u Ferrari, ali u prve dvije utrke ove sezone Španjolac je bio bolji u kvalifikacijama i utrci, mada je Kimijeva utrka na Sepangu uvelike određena incidentom s Kevinom Magnussenom.

“Bilo bi bolje da sam pobijedio u Australiji i Maleziji. Ali dok god ste ispred svog momčadskog kolege, onda radite nešto vrlo dobro s obzirom na očekivanja”, rekao je Alonso za Tuttosport.

Tijekom intervjua za finski Turun Sanomat, Raikkonen je odbio povući usporedbe s 2009., kada se mučio u Ferrariju i napustio Maranello na kraju godine.

“Nemam želju raditi usporedbe, to ne mijenja ništa. Naravno da start nije bio idealan, ali unaprijedili smo bolid za Maleziju i vikend je počeo dobro iako je na kraju završio loše. Da nije bilo incidenta, ne vidim razlog zašto ne bih napravio rezultat kao Alonso. Imamo neke nove dijelove koji bi mi trebali pomoći, barem nam je u planu. Prednji kraj moramo poboljšati.”

Što se tiče novih dijelova, Alonso se slaže s Raikkonenom, otkrivajući da su svjesni oko kojih područja Ferrari treba napredovati ako žele uhvatiti Mercedes i sve bolji Red Bull.

“Do Bahreina očito ne možemo puno toga napraviti jer smo za par dana ponovno u bolidu, ali za Kinu i Španjolsku nam je jasno što trebamo donijeti i to ćemo učiniti. Napredovat ćemo, to je sigurno”, rekao je Alonso za Autosport.

Izvor: GP1.hr