sport

Alonso nezadovoljan Ferrarijevim performansama

By Vedran Kristić

Fernando Alonso, Ferrari media

Fernando Alonso je priznao kako je razočaran jer nije mogao izazvati Red Bull u današnjoj utrci. Unatoč vidljivim pomacima na slobodnim treninzima, čini se da je pred Ferrarijem dug put prije nego budu bili u mogućnosti izazvati Red Bull u utrci. Španjolac je priznao da bi teško prestigao Force Indiju Nice Hulkenberga bez svježijih guma.

“Osjećao sam se sporim u cijeloj utrci. Nakon kvalifikacija sam pomislio da možda možemo izazvati Red Bull ako već ne možemo Mercedes, ali nisam se osjećao konkurentno. U drugom stintu balans nije bio dobar, mala noćna mora. Nismo zadovoljni jer je bilo nemoguće boriti se s Red Bullom pa smo se koncentrirali na Hulkenberga”, rekao je Alonso.

Potvrdio je da su najveći problemi njegovog Ferrarija povezani s trakcijom.

“Danas trakcija nije bila dobra na izlascima iz zavoja. Našu trakciju uspoređujem s najboljim bolidom, Red Bullom, tako da je deficit možda očekivan. Također, nije tajna da se naša maksimalna brzina ne može uspoređivati s Mercedesovom. Najbolje mjesto gdje sam mogao napasti Hulkenberga je zavoj broj 2, a to nije normalna pozicija za prestići bilo koga. Zbog prednosti koju su mi davale gume, to mi je najlakše bilo u drugom zavoju.”

Izvor: GP1.hr