sport

Alonso o bitkama na kraju utrke:’Ja sam to jednom učinio i dobio sam pet sekundi kazne’

✅

Fernando Alonso osvojio je odlično peto mjesto na Velikoj Nagradi Ujedinjenog kraljevstva i time bio najbolje plasirani vozač koji ne dolazi iz redova Ferrarija, Red Bulla ili Mercedesa. Španjolac je i tijekom ovog vikenda pokazao fantastičnu formu, a to je i potvrdio u utrci gdje je bio bolji od također odličnog, ali na kraju i nesretnog Estebana Ocona.

Španjolac je ostvario najbolji plasman za Alpine u ovoj sezoni, a dodaje da je uživao u samom kraju utrke. Naime, Alonso i šestoplasirani Lando Norris bili su unutar DRS zone i samim time, barem teoretski, bili uključeni u borbu za postolje sa Sergijom Perezom, Lewisom Hamiltonom i Charlesom Leclercom.

Fernando Alonso nakon utrke

“Bilo je stvarno zabavno na kraju. Očito nismo bili u borbi, ali smo bili odmah iza njih i vidjeli smo cijelu akciju ispred. Bili smo peti, pa sam se nadao da će se dva bolida možda dodirnuti i tako bi postolje bilo tu za nas. Na kraju su se utrkivali vrlo žestoko, ali s puno poštovanja. I dalje zabavno za promatrati od iza.

Fernando Alonso

Kriteriji nisu isti?

Dvostruki svjetski prvak smatra da je njegov konačni rezultat u utrci mogao biti još bolji. Leclerc se, prema Alonsu, pomicao na pravcu tijekom borbe s Hamiltonom.

Podsjetimo, Alonso je na prošloj utrci u Montrealu bio kažnjen s pet sekundi na kraju utrke nakon što su suci zaključili da je preagresivno mijenjao smjer u obrani pozicije od Valtterija Bottasa. Kao rezultat toga, Alonso je u konačnom poretku pao za dvije pozicije.

“Bilo je dobro prestići Landa na kraju, kao što sam rekao, P5 je mega. Ipak, moram reći da je trebalo biti četvrto mjesto jer sam vidio kako Charles mijenja smjer na stražnjem pravcu dok se branio od Lewisa. Ja sam to jednom učinio u Kanadi i dobio sam pet sekundi u zadnjem krugu, tako da pretpostavljam da tri pokreta nisu dozvoljena.”

Fernando Alonso

Objava Alonso o bitkama na kraju utrke:’Ja sam to jednom učinio i dobio sam pet sekundi kazne’ pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr