sport

Alonso odluku o ostanku donosi nakon ljeta

McLarenov vozač Fernando Alonso kaže kako će njegova momčad morati počet pobjeđivati da bi i on produžio ugovor s britanskom momčadi.

Alonso još nije bio na postolju otkad se vratio u McLaren 2015. godine, a s njima ima ugovor još ovu sezonu.

“Nikad ne znaš što će biti, nisam sto posto siguran kakva će biti moja odluka za sljedeću sezonu.”

“Svi želimo pobijediti i shvaćam Zak Browna da želi opet McLaren učiniti konkurentnim za svjetskog prvaka. Nakon ove tri godine, znamo da nismo u toj poziciji i da se moramo promijeniti. Pridružio sam se ovom projektu jer sam želio opet biti svjetski prvak, ali očito nismo uspjeli.”

“Ako ne vidiš promjene i da nisi više konkurentan, možda je vrijeme da promijeniš projekt. To je sve što ću sada reći. Nakon ljeta ću razmisliti, ali sad ne mogu ništa reći,” komentirao je Alonso.

Alonso nije vozio utrku u Monaku zbog sudjelovanja na Indy 500, ali kaže da to iskustvo neće utjecati na njegovu budućnost u Formuli 1.

“Treće svjetsko prvenstvo je moj najveći prioritet i 16 godina razvijam vještine za taj naslov. Formula 1 bolid je najbolji bolid kojeg mogu voziti. Ako ne uspijem osvojiti ovo prvenstvo, mogu se utrkivati u bilo kojoj vrsti utrka i znam da ću pobijediti,” dodao je.

Izvor: GP1.hr