sport

Alonso se ne slaže s Brownom

Fernando Alonso ne slaže se sa Zakom Brownom i njegovim izjavama kako McLaren neće pobjeđivati ove godine.

Izvršni direktor McLarena vjeruje kako momčad iz Wokinga još mora napredovati i da su pobjede, realno gledajući, izvan dohvata. Međutim, Alonso se još uvijek nada.

“Pročitao sam što je rekao Zak Brown, ali tko zna? Držim pozitivan stav, pripremam se za prvenstvo jače nego ikad i napravit ću sve u svojoj moći,” rekao je Španjolac.

Doista, dvostruki svjetski prvak je pojačao treninge ove zime baš kao i svi ostali vozači. Zbog novih pravila, očekuje se kako će bolidi biti puno fizički zahtjevniji za vožnju. Alonso se nedavno pohvalio kako njegov trening sadrži teretanu, 50 kilometara bicikliranja dnevno te dodatnih pet kilometara trčanja.

“Oko 90 posto vozača u poretku je vozilo F1 bolid koji je malo brži od GP2 bolida, ali ja sam vozio bolide kakve više nećemo nikad vidjeti. Ako ćemo se poboljšati nekoliko sekundi ove godine, onda će možda biti slično, ali mislim da neće to radikalno promjeniti fizičke zahtjeve,” dodao je Alonso koji nije htio odgovoriti na pitanje da li je ovo njegova zadnja sezone u Formuli 1.

“Vidjet ćemo. Idemo korak po korak.”

Izvor: GP1.hr