sport

Alonso želi 35 milijuna eura godišnje za ostanak u Ferrariju

Fernando Alonso, Ferrari media

Nekoliko pouzdanih izvora tvrdi da Fernando Alonso traži oko 35 milijuna eura godišnje za novi ugovor koji bi ga vezao za Ferrari. Španjolac je već petu godinu u crvenom kombinezonu ali to mu nije pomoglo da osvoji tako željeni treći naslov svjetskog prvaka pa su se pojavile priče da će Fernando napustiti svog trenutnog poslodavca. Međutim, Autosprint izvještava da Alonso pregovara za ostanak i nakon 2016. ali ovog puta zahtjevi su još veći.

La Gazzetta dello Sport prenosi da Ferrari želi novi trogodišnji ugovor s Alonsom koji bi ga za talijansku momčad vezao do 2019., kada će trenutno dvostruki svjetski prvak imati 38 godina.

Autosprint dodaje da vijesti kojima možda najbolji vozač današnjice želi golemih 35 milijuna godišnje nisu samo glasine. Ukupno bi za dodatne tri godine u Ferrariju Alonso zaradio 105 milijuna eura. Navodno je to skoro duplo više od onoga koliko Fernando trenutno zarađuje u Ferrariju, a možda čak i više od vrtoglavih iznosa koje je Michael Schumacher u svoje vrijeme zarađivao u ekipi iz Maranella.

Bild također prenosi iste vijesti dodajući da bi Alonsov novi ugovor bio ‘jedan od najunosnijih ugovora u povijesti sporta’.

Izvor: GP1.hr