sport

Alonsovih 300 u Kanadi

Dvostruki svjetski prvak, Fernando Alonso ovoga će vikenda na VN Kanade ostvariti svoj 300. nastup na utrkama Formule 1.

Španjolac će svoj jubilej dočekati nakon što je u Formuli 1 odradio gotovo punoljetni staž jer je od njegovog prvog nastupa na VN Australije prošlo više od 17 godina.

U dosadašnjoj karijeri Alonso je upisao 32 pobjede i 97 postolja uz 1881 osvojen bod. Nesumnjivo, statistika ovog tridesetšestogodišnjaka bila bi i impresivnija, no u posljednje četiri sezone bodovi su nažalost stizali na kapaljku. Kako stvari stoje, troznamenkasti broj postolja mogao bi ostati neostvareni san jer trenutna McLarenova forma ne ulijeva previše povjerenja.

Budućnost Fernanda Alonsa u Formuli 1 ovih se dana sve češće stavlja pod upitnik, jer kako se čini, Španjolac polako ali sigurno gubi motivaciju za nastupe u Formuli 1, kako zbog činjenice da se unatoč obećanjima, McLaren niti ove sezone ne može upustiti u ozbiljnu borbu za vrh poretka, tako i zbog sve izraženije Alonsove želje za nastupima u drugim kategorijama. Samim tim mogućnost osvajanja i treće titule sada je manje više nemoguća misija.

Iako se u ovom trenutku sudbina Fernanda Alonsa i njegov ostanak u Formuli 1 i u sljedećoj sezoni, povezuje s raspletom događaja oko još jednog veterana, Ferrarijeva Kimija Raikkonena na čije bi mjesto Španjolac navodno trebao uskočiti, takva je mogućnost više stvar nagađanja i za takav rasplet postoje vrlo mali izgledi.

Kako bilo, Alonso koji se s trenutnih 299 nastupa nalazi na četvrtom mjestu po broju nastupa u Formuli 1, nastupom u Kanadi još će se malo približiti ka Schumacherovih 308, odnosno Buttonovih 309. Za dostizanje Barrichellovih 326 kako stvari stoje sve su manji izgledi.

O vječitoj temi, jeli ovaj Španjolac čudljiva karaktera u karijeri mogao više, bolje, pametnije, nekom drugom prilikom.

Izvor: GP1.hr