Vijesti

Alpine se vraća

Alpine VisionAlpine danas otkriva svoj konceptni automobil Alpine Vision. Taj coupé s dva sjedala i motorom smještenim u sredini spoj je elegancije, okretnosti i autentičnosti, što ga čini pravim Alpineom. Alpine Vision najavljuje dizajn i performanse serijskog sportskog automobila koji će biti predstavljen do kraja godine. Prodaja nadolazećeg modela, koji će se proizvoditi u Dieppeu u Francuskoj, počinje 2017. prvo u Europi, a zatim i u ostatku svijeta.

Za mjesto svojeg povratka Alpine je odabrao ceste na kojima se vozi reli Monte-Carlo, posebno legendarnu dionicu Col de Turini, na kojima je Alpine ostvario svoje najveće uspjehe. Alpine se vraća automobilom koji će se svidjeti zaljubljenicima i onima koji cijene vrhunski dizajn kako bi ponudio nešto novo u segmentu premium sportskih automobila.

“Ime Alpine odabrao sam jer me podsjećalo na užitak vožnje planinskim cestama. Najviše sam se zabavljao u vožnji Alpama svojim 4CV-om s pet brzina. Upravo sam taj oblik strastvenog doživljaja vožnje želio prenijeti na kupce dok su za upravljačem mojeg automobila. Alpine je ime koje govori samo za sebe.”, izjavio je Jean Rédélé, osnivač marke Alpine.