sport

Arrivabene: Rano je za pregovore oko ugovora vozača

Nakon prve utrke sezone, Ferrarijev šef momčadi, Maurizio Arrivabene, tvrdi kako je još uvijek rano za pregovaranje oko novih ugovora vozača. Ističe da bi to u ovom trenutku bilo odvlačenje pažnje od bitnijih stvari tijekom sezone.

Oba Ferrarijeva vozača Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel imaju ugovor do kraja 2017. Špekulacije u zadnje vrijeme kruže kako će Kimi nakon ove sezone otići u mirovinu, dok se Vettela sve više povezuje sa Mercedesom. Prošle sezone Nijemac je bio očigledno frustriran jer Ferrari nije ostvario niti jednu pobjedu.

Ove sezone, nakon što je Ferrari upisao već jednu pobjedu, Arrivabene se nada kako će ove godine vidjeti sretnijeg Sebastiana. Maurizio isto tako tvrdi da je Ferrari krenio puno bolje u ovu sezonu, te da će razvoj biti konstantan kroz cijelu sezonu. Međutim, pregovore oko produženja ugovora svojih vozača još uvijek ne želi otvoriti.

”Trenutno bi razgovori oko produljenja ugovora bili samo stvar koja nas ometa u našem poslu i odvlači pažnju vozačima. Tako da još uvijek nisam spreman razgovarati o ugovorima.”

”Želim vidjeti sretnog Sebastiana ove sezone, jer ako je on sretan, znači da je bolid vrlo brz,” izjavio je Arrivabene.

Izvor: GP1.hr