sport

Arrivabene: Vjerujem da ne možemo pasti

Ferrarijev šef, Maurizio Arrivabene, svjestan je pritiska koji čeka njegovu momčad na VN Mađarske te kaže kako više mjesta za pogrešku nema.

“Nakon Mađarske nema više zezancije. Nakon utrke ćemo znati gdje smo i koje su nam šanse. Vjerujem da ne možemo pasti,” rekao je Arrivabene za ESPN.

“Ranije u sezoni smo imali probleme s nekim komponentama pogonske jedinice. To smo sredili do točke da nam je sada motor najjača strana. Sada trebamo raditi na pouzdanosti drugih dijelova poput aerodinamike,” dodao je.

Ferrari će morati podignuti razinu svoje igre, pogotovo nakon lošijeg vikenda u Silverstoneu gdje je Mercedes bio daleko bolji, a i Red Bull je pokazao da može zaprijetiti.

Izgleda kako je najslabija točka,t njihovog SF16-H, mjenjač. Arrivabene kaže kako će se morati ozbiljno pozabaviti tim problemom.

“Ovo je treći put da imamo taj problem i mislim da je to određena briga. Moramo to riješiti što prije. Silverstone je izrazio probleme koji nisu vezani samo uz stazu. Takvi problemi su nas pogodili i u Barceloni i u Bakuu, ali ovdje su bili vidljivi.”

“Moramo brzo raditi, ali zaostatak je očigledan. Mjenjač treba temeljitu analizu da vidimo što je problem, dizajn ili materijal. Kladim se da je ovo potonje,” zaključio je Talijan.

Izvor: GP1.hr