Vijesti

Astra Copacabana – nogometno ludilo zahvatilo i Opel

Nova Opel Astra Copacabana donijet će na europske ceste brazilsko sunce i strast. Taj će poseban model apsolutno morati imati svi pravi obožavatelji nogometa, od Rotterdama do Istanbula i od Liverpoola do Dortmunda. S ovom sportskom Astrom Opel nastavlja svoju uključenost u međunarodni profesionalni nogomet. Copacabana je zadivljujuća kao kakav brazilski čarobnjak s loptom i sigurno će privlačiti puno pažnje na svim ovoljetnim javnim prijenosima utakmica.

Na njenom je krovu brazilska zastava, a vrata su ukrašena palmama i rasplesanim linijama, pa vanjštinu nove Astre već krasi pravi južnoamerički karakter. Ispod poklopca nalazi se novi 1.6 turbo-benzinski motor sa 147 kW (200 KS). Ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,9 sekundi zalijepit će vozača za sjedalo presvučeno materijalom izrađenim od prave trave, jer Opelovi su dizajneri zaduženi za unutrašnjost, kao pravo malo remek-djelo ručne proizvodnje, osmislili način obrade originalne trave s čuvenog stadiona Maracanã. Svaki automobil dolazi s certifikatom kojim se potvrđuje autentičnost trave, a jednako su originalni i podovi ispred prednjih sjedala koji su posuti pijeskom s plaže Copacabana jer je po njoj nazvana nova Astra. Uz to, svaki primjerak ovog posebnog izdanja dolazi s parom lijepih japanki.

Zvučni signal trube je samba ili vuvuzele, pa odaje pravu stadionsku atmosferu. Poseban dodatak je aparat za automatsku pripravu pića koji tijekom vožnje spravlja ledene caipirinhe – naravno, bezalkoholne jer cachaça – alkoholni sastojak tog koktela koji se dobiva destilacijom soka šećerne trske – ide u spremnik s gorivom. Astra Copacabana posve je brazilska, kao Pelé, ali i njemačka, kao Jürgen Klopp, pa predstavlja doista egzotičnu kombinaciju. Dostupna je kod vašeg Opelova zastupnika od 1. travnja uz preporučenu maloprodajnu cijenu od samo 24.444,44 EUR.