sport

Audi dolazi na idući sastanak oko motora Formule 1!?

audi

Volkswagen šalje Audi kao svog predstavnika na nadolazeći FIA-in sastanak na kojem će raspravljati o budućnosti sportskih pravila vezanih uz motore.

Tvrdnja je to njemačkog portala Spox.com koji navodi kako će se sastanak održati u petak u Parizu kako bi se raspravili tipovi motora iza 2021. godine.

Sportski direktor Formule 1, Ross Brawn, još uvijek je u procesu definiranja svih koncepata, a među njima je navodno i budućnost arhitekture pogonskih jedinica sutrašnjice.

FIA-in predsjednik Jean Todt već je odbacio mogućnost povratka na popularnije i glasnije V10 motora, ali otvoren je za promjenu.

“Shvaćam da je ovo osjetljiva tema. F1 je stjegonoša industrije motosporta i mora biti na istoj razini s tehničkim razvojem industrije. S druge strane, mora biti balansirana kako bi ostala održiva. Današnji strojevi su previše sofisticirani,” smatra Todt.

Francuz također smatra kako su današnji bolidi preskupi, iako Red Bullov šef Christian Horner smatra da bi naglasak budućih motora Formule 1 trebao biti stavljen isključivo na zvuk.

“Bolid s najboljim zvukom u Melbourneu je bio 12-godišnji Minardi koji je imao nekoć imao najgori zvuk i bio je beznadežno nekompetitivan,” rekao je Horner upućujući na pokazne krugove koje je stari Minardi radio prošlog vikenda u Australiji.

Čak i šef momčadi koja dominira trenutnom hibridnom erom, Toto Wolff, smatra da treba pronaći nešto više decibela.

“Ako pogledamo u buduće generacije motora, mislim da u prošlosti nismo stavljali dovoljno naglaska na zvuk. Ako možemo kombinirati odličnu, prihvatljivu tehnologiju s puno konjskih snaga i s dobrim zvukom, to bi bilo odlično,” rekao je Austrijanac.

Što se tiče budućih Audijevih namjera za ulazak u Formulu 1, još uvijek ništa nije poznato. Međutim, crtač momčadskih livreja Sean Bull si je dao oduška pa je nacrtao kako bi Audi mogao izgledati.


audi
audi

Izvor: GP1.hr