Vijesti

Audi prologue

Audi prologueAudi kreće u novu dizajnersku eru: na salonu automobila u Los Angelesu (21.-30. studenog 2014.), Marc Lichte, šef odjela dizajna, predstavio je Audijev prologue konceptni automobil. S ovim velikim coupeom Lichte Audiju daje novi dizajnerski smjer.

“Kad se preselio u Audi Marc Lichte je pokrenuo novu dizajnersku ofenzivu. Njegova čista filozofija i precizno razumijevanje Audijeve DNK omogućili su mu da razvije dizajnersku strategiju koja nam otvara potpuno nove perspektive. Ona je napredna i jako emotivna, te savršeno odražava tehnološku kompetenciju i kvalitetu ove marke. Audi prologue je prvi predstavnik ovog smjera – za Audi to je ‘primjerni automobil’.” rekao je Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, član Uprave zadužen za razvoj, koji ga je 2014. godine doveo u Ingolstadt.

Marc Lichte sam opisuje karakter izložbenog automobila na ovaj način: “Audi je poznat po sportskom, laganom dizajnu i quattro stalnom pogonu na sve kotače.  U prototipu Audi prologue ovu tehnologiju izražavamo u novom obliku – na kotače smo postavili  najsportskiji automobil u luksuznom segmentu. Naš tim je na novi način pristupio vanjskom i unutrašnjem dizajnu.”

Audijev dizajn sada još snažnije odražava naprednu tehnologiju. Ovaj coupe s dvoje vrata ima protočan, elegantan oblik sa sportskim i napetim dizajnom. Njegovi oblici i linije se ističu i unose mnoštvo novih ideja. U čistoj i neometanoj unutrašnjosti arhitektura se stapa sa zaslonom i konceptom upravljanja kako bi se dobila nova cjelina. Cijeli prednji dio ploče s instrumentima je veliki dodirni zaslon, a dio korisničkog sučelja koristi novu vrstu OLED zaslona napravljenog od organskih svjetlećih dioda.

Tehnologija ovog izložbenog automobila kombinira snagu, udobnost i učinkovitost. 4.0 TFSI motor razvija snagu od 445 kW (605 KS) i okretni moment od 750 Nm. On ubrzava Audi prologue od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi. Njegov dinamički sustav upravljanja svim kotačima, kod kojega se stražnji kotači mogu zakrenuti za pet stupnjeva, čini ovaj veliki coupe ekstremno agilnim i stabilnim tijekom vožnje.