sport

Berger: Prerano je reći da će Verstappen biti veliki vozač

Pobjeda Maxa Verstappena na VN Španjolske dovela je do uspoređivanja s najvećim legendama Formule 1 poput Michaela Schumachera i Ayrtona Senne. Međutim, Gerhard Berger smatra kako je još uvijek prerano za takve usporedbe.

Red Bullov vozač je pomalo iznenađujuće došao do pobjede u Barceloni, a i sudar dvaju Mercedesovih vozača dodatno mu je otvorio vrata. No, bez obzira na sudar, mladi Nizozemac je pokazao zavidne vještine koje su mu osigurale prvu pobjedu u karijeri.

Sada kada je najmlađi pobjednik utrke Formule 1, nije iznenađujuće da ga se uspoređuje s legendama sporta. Međutim, iako Berger ne umanjuje Maxov talent, ipak smatra kako je prerano reći da će Nizozemac biti buduća legenda.

“Ne bih rekao da je to ista razina, teško je reći u ovoj fazi. Ali ne kažem niti ne,” rekao je Berger.

No, Austrijanac je siguran kako će Verstappen jednoga dana biti svjetski prvak te je pohvalio Red Bull što mu je ponudio priliku.

“On je kandidat za svjetsko prvenstvo, nema sumnje. Odlično je za Formulu 1 što ima 18-godišnjaka koji radi to što radi. Odlično je i za Red Bull jer su dokazali da su bili u pravu što su ga rano doveli u natjecanje i što su ga stavili u drugu momčad. Cijela ta priča je odlične,” dodao je Berger.

Izvor: GP1.hr