Vijesti

Besplatan pregled tehničke ispravnosti vozila

Hrvatski autoklub najavljuje održavanje tradicionalne besplatne, edukativne, preventivno-sigurnosne akcije “Dani tehničke ispravnosti vozila 2013.”, koju zajednički provode stanice za tehnički pregled vozila i stručne organizacije, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske te Ministarstvo unutarnjih poslova, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programom sigurnosti cestovnog prometa.

Akcija se provodi od 25. studenog (ponedjeljak) do 30. studenog (subota) 2013. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, u svih 168 redovnih i preventivnih stanica za tehnički pregled vozila. Tijekom tog razdoblja vozači će moći obaviti besplatan tehnički pregled vozila u stanicama za tehnički pregled vozila, koji ima isključivo sigurnosno – preventivni karakter, bez primjene represivnih mjera.

Težište akcije je u skretanju pozornosti vozača na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti te na pružanju savjetodavne pomoći vozačima koji će u njoj sudjelovati glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Akcija se ne odnosi na vozače koji u razdoblju njenog provođenja svoje vozilo moraju podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole odnosno registracije vozila.

Hrvatski autoklub poziva vozače na sudjelovanje u akciji i provjeru stanja vozila.

Kao i prošlih godina, prvih 10.000 vozača koji pristupe akciji na poklon će dobiti paket sa tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima vožnje.

Poznato je kako je, uz vozače i prometnice, vozilo jedan od tri osnovna čimbenika sigurnosti cestovnog prometa. Tehnička ispravnost velikim dijelom ovisi o načinu na koji se vozači i vlasnici vozila odnose prema automobilima i koliko u njih ulažu.

Tags: