sport

Bottas: Moja ‘glupa’ greška koštala nas je bodova

Valtteri Bottas, nakon utrke rekao je da je strašno razočaran i frustriran zbog svoje ‘glupe’ pogreške kada se izvrtio iza Safety Cara. Finac je početkom utrke držao solidno treće mjesto iza svog momčadskog kolege i pobjednika utrke, Lewisa Hamiltona i Ferrarijevog Sebastiana Vettela.

Nakon izletanja Antonia Giovinazzija u Sauberu i izlaska SC-a na stazu, Bottas je odradio zaustavljanje u boksu i prešao na gume za suho. Međutim, kako je staza još uvijek bila djelomično mokra, Finac je naletio na jedan dio mokre staze i jednostavno se izvrtio. Nakon toga pao je na 12. mjesto. Bottas se na kraju uspio probiti do šestog mjesta, ali je vidno razočaran jer je prokockao šansu za podij.

”Mislim da je za sve start bio vrlo nezgodan. Pogotovo jer nitko nije znao kada treba preći na gume za suho. Imali smo malih problema sa promjenom guma i tu smo izgubili nekoliko pozicija. Međutim, to nije velika stvar u takvim vremenskim uvjetima, a i cijela utrka je još bila pred nama.”

”Iza SC-a sam pokušao podići temperaturu guma koliko sam mogao, ali bio sam malo preagresivan, napravio sam grešku i izvrtio se. Izgubio sam puno pozicija i jako puno vremena što se ne može nadoknaditi. Nakon toga bilo je teško vratiti gume na optimalnu temperaturu, ali uspio sam i tempo do kraja utrke je bio jako dobar.”

”Zbog moje glupe greške izgubili smo jako puno bodova,” rekao je razočarani Valtteri.

Bottas je na pitanje novinara što se dogodilo tijekom zaustavljanja u boks, objasnio kako je zadnji dio bolida pao sa dizalice, a zatim je lijeva stražnja guma zablokirala i nije se mogla skinuti. Međutim, Finac tvrdi da je to bila mala greškica u usporedbi s njegovom.

Izvor: GP1.hr