sport

Bottas: Nemam problem zbog momčadske odluke

Drugoplasirani na VN Njemačke, Mercedesov Valtteri Bottas, izjavio je nakon utrke kako nema problem zbog momčadske odluke kojom mu je onemogućena borba i eventualno preticanje momčadskog kolege Lewisa Hamiltona te da istu prihvaća i razumije.

Naime, nakon restarta utrke i odlaska sigurnosnog automobila sa staze Bottas je pokušao napasti Hamiltona, no već nakon jednoga kruga javljeno mu je da odustane od napada na Britanca.

“Iz moje perspektive gledano, stvarno nemam problem zbog te odluke. Čak štoviše, mislim da je takva odluka imala smisla,” rekao je Finac.

Iako je vozačima Mercedesa početno bila dopuštena borba nakon restarta utrke, Finac smatra kako osim pokušaja u prvom krugu kasnije više ne bi imao mogućnosti za prolazak ispred Hamiltona, čak i da nije bilo momčadske odluke.

“Nakon što je sigurnosni automobil otišao sa staze dobili smo dozvolu za međusobno utrkivanje i mislim da smo u tom jednom krugu imali dosta dobru borbu. Ipak, borba je trajala samo taj jedan krug jer na ovoj stazi morate imati stvarno veliku razliku u performansama bolida kako biste mogli nekoga prestići. Uz to i razina istrošenosti guma mora biti manje više podjednaka tako da bi to bilo prilično teško izvedivo,” pojasnio je Bottas.

Za kraj Finac se osvrnuo i na propuštenu prigodu za pobjedu koja mu se ukazala izlijetanjem Sebastiana Vettela.

“Kao vozač Formule 1, uvijek pokušavate doći do pobjede. Kada sam vidio da je Vettel vani pomislio sam kako bi to moglo biti to. Ipak, izlazak sigurnosnog automobila na stazu došao je u bolje vrijeme za Lewisa nego za mene jer je on bio u mogućnosti ostati na stazi, a ja sam morao u boks tako da je tu priča manje više bila završena,” zaključio je Bottas.

Izvor: GP1.hr