sport

Bottas nije uspio ispuniti prve zadatke u Mercedesu

Valtteri Bottas kaže kako ne može biti zadovoljan trećim startnim mjestom u sutrašnjoj utrci za VN Australije. Mercedesov vozač bio je sporiji tri desetinke od pole positiona, ali je isto tako bio sporiji i od Ferrarijevog Sebastiana Vettela.

Pritisak je na Bottasu bio već od petka. Na prvom slobodnom treningu bio je sporiji više od pola sekunde od Lewisa Hamiiltona, a ista situacija bila je i na drugom treningu. Finac je tek na trećem treningu pokazao zube momčadskom kolegi, ali Britanac je u kvalifikacijama opet stvar vratio u svoje ruke.

Štoviše, Bottas je u trećoj kvalifikacijskoj rundi ostao i iza Vettela čime nije uspio ispuniti zacrtane ciljeve.

“Treće mjesto nije idealno. Nisam zadovoljan rezultatom. Izgleda da su blizu ove godine, barem ovdje, ali nisam imao perfektne krugove pa nisam zadovoljan sobom. Više bih volio da sam prvi i kao momčad ne želimo bolid druge momčadi između nas. Uvijek sam optimističan pa ću kratko biti razočaran. Znam da možemo napraviti dobre stvari sutra i sutra je ono što se računa,” rekao je Finac.

“Što se tiče mojih performansi, uvijek ciljeve postavim jako visoko. Danas ih nisam ispunio i zbog toga nisam sretan. Ali imamo dugu utrku ispred nas sutra. Sutra je ono što je važno. Izgleda da smo dosta jaki što se tiče brzine u utrci pa se nadam da možemo ponoviti performanse iz treninga. Veselim se čistoj utrci i dobrim bodovima,” dodao je Bttas koji je do sada u karijeri sakupio devet postolja, ali još uvijek nema pobjedu.

Izvor: GP1.hr