sport

Bottas posjetio Mercedesovu tvornicu

Williamsov vozač Valtteri Bottas posjetio je Mercedesovu tvornicu i time učvrstio tvrdnje da je on vozač koji će zamijeniti Nicu Rosberga u najboljoj momčadi Formule 1.

Izvori otkrivaju kako je Bottas potajno posjetio Mercedesovu upravu u Brackleyju nekoliko dana prije Božića.

Na te izjave nije bilo službene potvrde, ali pretpostavlja se da je već isprobao kokpit bolida za 2017. godinu kako bi pomogao u izradi sjedala. Navodno je i prošao kroz uvodne tehničke pripreme s inženjerima s kojima bi mogao raditi iduće godine, prenosi Motorsport.

Međutim, finalni ugovor između Bottasa i njemačke momčad još uvijek nije potpisan, ali njegova posjeta tvornici sugerira kako je papirologija trenutno u pripremi.

Mercedes je još ranije potvrdio kako će ime novog vozača objaviti u 2017., a za očekivat je da će se to dogoditi u prvom tjednu siječnja.

Odlazak Finca značio bi i definitivan povratak Felipea Masse u Williams koji traži iskusnijeg vozača uz mladoga Lancea Strolla.

Što se Pascala Wehrleina tiče, njegova sudbina još uvijek ostaje nepoznata. Iako je sigurno da ostaje u Formuli 1, pitanje je hoće li karijeru nastaviti u Manoru ili će 2017. godinu provesti u Sauberu koji još uvijek nije potvrdio drugog vozača.

Izvor: GP1.hr