sport

Bottas želi ugovor s Mercedesom na “najmanje” dvije godine

Valtteri Bottas htio bi izbjeći ponovni ugovor na godinu dana kako bi osigurao svoju budućnost u Formuli 1 za „najmanje“ dvije naredne sezone.

Finac je tijekom sezone 2017.godine, nakon potpisivanja ugovora s Mercedesom na godinu dana, kao zamjena za Nicu Rosberga pobijedio u tri utrke prvenstva.
Zaradio je produljene ugovora za 2018. godinu no još ga čekaju pregovori vezani uz nastavak vožnje u istoj momčadi, jednako kao i njegovog momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona.

Bottas je izjavio kako mu se ne žuri u proces pregovaranja, te da razgovori o njegovoj budućnosti još nisu ni započeli.

„ Htio bih ostati u ovoj momčadi, nadam se, još dugo vremena.“

„ To mi je cilj, a dokle god mi rezultati ostanu kao što su bili tijekom sezone do sada, ne bi trebalo biti nikakvih problema,“ izjavio je.

U šali je rekao da će, ako mu Mercedes ponudi još jedan ugovor na godinu dana, morati „ozbiljno razgovarati“, te je ponovio svoje nade za višegodišnji ugovor.

„Do sada sam uvijek imao ponude za godinu dana pa bih naravno volio saznati čime ću se baviti barem dvije naredne godine.“

Dvadesetosmogodišnjak priznaje kako ga ne zanimaju ponude drugih momčadi u svrhu prednosti u pregovorima sa svojim sadašnjim timom te je rekao kako je u dobrim odnosima s Totom Wolffom.

„Dosta razgovaramo i uvijek smo otvoreni u raspravama o mojoj izvedbi, o izvedbi bolida. Nismo se dotakli tema za sljedeću godinu, mislim da je još prerano.“

Dinamika unutar samog tima, između Valtterija i Lewisa pozitivnija je nego što je bila u vrijeme Rosberga. Vjerojatnost za incidente na stazi bila je veća za vrijeme naglašenog rivalstva i svadljivih odnosa, dok je odnos Britanca i Finca puno opušteniji.

„Započeli smo dobro, a kako vrijeme prolazi i bolje se upoznajemo, još bolje se slažemo. Međusobno poštovanje osjeti se u oba smjera.“

„Nakon utrke u Bakuu [gdje je puknuće gume na bolidu „predalo“ Hamiltonu pobjedu], došao je odmah do mene i rekao mi da sam odvozio stvarno dobru utrku te da sam zaslužio pobjedu.“

„Dobri smo momčadski kolege, zajedno želimo doprinijeti momčadi, no isto tako svaki od nas želi pobijediti,“ rekao je.

Bottas je treći u ovogodišnjem poretku nakon pet utrka, 37 bodova u zaostatku spram Hamiltona, iako bi bio puno bliže Lewisu da nije izgubio pobjedu u Azerbajdžanu.

„To mi je bilo možda i najveće razočaranje unutar jedne utrke, biti u vodstvu tri kruga prije završetka da bi na kraju pobjeda izmakla za dlaku, nije se lako s tim pomiriti.“

„Imajući u vidu kako bi izgledao ukupni poredak prvenstva bilo je teško to prihvatiti, no što je tu je, više se ništa ne može promijeniti. Za sada sam stekao bodove koje imam i od njih krećem dalje,“ zaključio je.

Izvor: GP1.hr