sport

Boullier: Snagom smo između Mercedesa i Ferrarija

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier je za Speed Week prokomentirao napredak svoje momčadi u novoj sezoni Formule 1. Fernando Alonso je u kvalifikacijama za VN Španjolske napravio značajan rezultat za ekipu iz Wokinga koja se tako prvi puta nakon godinu i pol našla u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi.

“Temeljitim proučavanjem podataka vidimo da smo snagom sada negdje između Mercedesa i Ferrarija. Napredak jasno osjećaju i vozači, a i na stazi svi mogu vidjeti da smo postali jači. Prema tome, nalazimo se na pravom putu”, rekao je Francuz i nastavio.

Honda je uvijek imala dobar pristup te je spremna brzo reagirati. Možete vidjeti da svi rade ‘punim gasom’. Sve promjene koje su obećane sada dolaze. Hondin predsjednik i glavni izvršni direktor Takahiro Hachigo će biti prisutan u Monaku.”

Boullier se osvrnuo i na isporuku motora drugim momčadima Formule 1.

“Važno je da nijedna momčad ne ostane bez motora. Ali po mom mišljenju, nema razloga govoriti da je Honda u mogućnosti isporučivati motore Sauberu i Toro Rossu sljedeće godine, iako se o tome priča po medijima. To se neće dogoditi.”

Izvor: GP1.hr