Vijesti

Bowers & Wilkins za novi Volvo XC90

Bowers & Wilkins Volvo XC90Potpuno novi Volvo XC90, koji će biti predstavljen krajem ove godine, svojim će vlasnicima ponuditi jedan od najsposobnijih audio sustava dostupnih na tržištu, a koji je djelo suradnje švedske kompanije s renomiranom britanskom tvrtkom za audio opremu Bowers & Wilkins.

Bowers & Wilkins audio sustav za model XC90 koristi posebnu aktustičnu tehnologiju, razvijanu tijekom 50 godina pionirskog istraživanja i rada na dizajnu zvučnika. Sustav koji se koristi u novom švedskom SUV modelu je izravni derivat akustične tehnologije razvijene za zvučnike, a koji se koriste u nekim od najpoznatijih glazbenih studija kao što je legendardni londonski Abbey Road Studio.

Iz plodonosne suradnje proistekao je set visokoučinkovitih zvučnika niske distorzije s elementima izrađenim od aluminija i kevlara, što su sve komponente koje se već koriste u višestruko nagrađivanim Bowers & Wilkins zvučnicima. U sustav je uključen po prvi put i novi središnji zvučnik na centralnoj konzoli s inovativnom tweeter-on-top tehnologijom, što omogućava otvoreniji, odnosno prostraniji zvuk.

Bowers & Wilkins Volvo XC90“XC90 koristi našu tweeter-on-top tehnologiju koja donosi brojne prednosti u automobilskom okruženju. U prvom redu povećava se omjer izravnih i odbijajućih zvukova, odnosno većina zvuka dolazi direktno od zvučnika, a ne odbijeno od vjetrobranskog stakla. Sve to znači da audio sustav tvrtke Bowers & Wilkins u Volvu XC90 zvuči izuzetno čisto i vjerodostojno.“, ističe Stuart Nevill, direktor odjela za inženjering pri kompaniji Bowers & Wilkins.

Inženjeri zvučnog odjela Volva i kompanije Bowers & Wilkins dijele posvećenost visokim standardima kvalitete zvuka te ambiciju da audio sustav u novom Volvu XC90 postane jedan od najboljih na svijetu. To se može otčitati i s aspekta dizajnerske integracije – s jedinstveno dizajniranim zvučnicima koji ne narušavaju eleganciju interijera.

“Ako mene pitate, Premium Sound sustav u potpuno novom Volvu XC90 jedan je od tri najbolja audio sustava u automobilskoj industriji.”, napominje Michael Adenauer, bivši glazbeni producent i audio ekspert pri kompaniji Volvo Cars.

Volvo se odlučio za kompaniju Bowers & Wilkins kao idealnog partnera. U pitanju je britanska tvrtka koju su 1966. godine osnovala dva prijatelja koja su dijelila opsesiju za stvaranjem idealnog zvučnika. Ovo je naslijeđe stvorilo globalno poznatu audio kompaniju, prepoznatljivu po svojim tehnološkim inovacijama, od kojih su mnoge inkorporirane upravo u novi XC90.