sport

Brown: Alonso će ostati ako dobije konkurentan bolid

Protekli tjedan pokazalo se koliko je momčad iz Wokinga željna da zadrži Fernanda Alonsa. Zak Brown vjeruje ako pruže Španjolcu konkurentan bolid da ga mogu zadržati, iako su se pojavile glasine da je Renault već u pregovorima s njim.

“Ako Alonsu napravimo konkurentan bolid imamo šanse da ga zadržimo, siguran sam u to. Alonso je frustriran, ali je timski igrač i motivira nas da njemu i Stoffelu damo konkurentan bolid. Samo nam treba dobar bolid i on će ostati,” izjavio je šef McLaren-Honde.

Nakon objave da će Alonso propustiti VN Monaka zbog 500 milja Indianapolisa, pojavile su se glasine da je počeo pregovore s Renaultom. Prema nekim špekulacijama Renault je spreman vratiti svojeg dvostrukog prvaka.

“Ne bi me to iznenadilo. Mislim da sve momčadi žele Alonsa u svojim redovima. Mi ga želimo u svojoj momčadi i nadamo se da će se to riješiti tijekom ljeta,” dodaje Zak.

Situacija u McLarenu je poprilično loša. Alonso nije završio niti jednu od tri utrke, dok je Stoffel Vandoorne završio samo jednu. Mladi Beligijac uz to ima jedno 13. mjesto, a zadnju utrku nije ni startao. Čini se kako McLarenu treba čudo da napravi konkurentan bolid za sljedeću sezonu i zadrži Alonsa.

Izvor: GP1.hr