sport

Brown: Vidjet ćemo što Fernando želi učiniti

Usred aktualnih izvještaja da se Fernando Alonso po završetku ove sezone oprašta od Formule 1, čelni čovjek McLarena Zak Brown čvrsto stoji pri odluci da će momčad iz Wokinga pričekati odluku Španjolca prije sastavljanja popisa vozača za sezonu 2019. godine pa na dalje.

Alonso je početak svoje karijere u Svjetskom prvenstvu utrka izdržljivosti (WEC – World Endurance Championship) započeo u pobjedničkom tonu osvojivši prvo mjesto na svom debitnom nastupu na utrci 6 sati Spa-Francorchampa. Tom pobjedom korak je bliže svom trenutnom cilju, osvajanju trostruke krune motorsporta.

Brown je u Španjolskoj izjavio kako će tijekom sredine ovogodišnje sezone pregledati popis vozača i prije svega vidjeti koje su Alonsove želje.

“Mislim da je Formula 1 njegova strast, no činjenica je da se stvarno dugo time bavi, stoga moramo vidjeti što Fernando želi, nadam se da će biti dio McLarena još jako dugo.”

“Vidljivo je koliko voli atmosferu u našoj momčadi, mislim da ni u jednom drugom timu nije bio sretniji, njegovo srce je definitivno još uvijek u Formuli 1 no i dalje želi pobjeđivati,” prokomentirao je Brown.

“Napravili smo neke nadogradnje, a tijekom sezone bit će ih još. Fernando će pričekati da stekne uvid kako napreduju pa ćemo zajedničku odluku donijeti sredinom sezone.“

“Svakako očekujem kako će Fernando ostati u utrkama i nadam se da će na njegovom bolidu stajati McLarenova oznaka,” dodao je.

Izvor: GP1.hr