sport

Button bi se mogao utrkivati u japanskoj Super GT seriji

Jenson Button rekao je da će se možda utrkivati u japanskoj Super GT seriji 2017. godine.

McLarenov vozač je tijekom VN Italije potvrdio da se neće utrkivati iduće godine te će njegovo mjesto u momčadi zauzeti Stoffel Vandoorne. Međutim, Button ostaje u Wokingu kao ambasador i razvojni vozač što mu omogućuje povratak u Formulu 1 2018. godine.

Svjetski prvak i 2009. godine je priznao da će sam kreirati svoj raspored iduće godine, ali postoji mogućnost da će se natjecati u relikrosu ili u Super GT-u.

“Želim više vremena provoditi s prijateljima, obitelji i raditi druge stvari. Volim triatlon i možda ću se utrkivati u nečem drugom poput relikrosa ili Super GT-a u Japanu,” rekao je Button.

“Imam toliko opcija i zato je uzbudljivo. Nekako mogu živjeti svoj život onako kako ja želim. Imam ugovor koji mi omogućuje da se utrkujem 2018. ako momčad to želi i ako osjećam da ja to želim. Vozim Formulu 1 17 godina, što je skoro cijelo moje odraslo doba. Sada želim godinu života koja nije određena po tom rasporedu,” dodao je Britanac.

Iako želi malo slobode, Button je nedavno izjavio da će naporno trenirati da ostane u formi. Zbog toga ne bi bilo čudno da iz tog razloga odabere japansku seriju. Honda kao McLarenov partner će htjeti Britanca u jednoj od svojih domaćih serija, baš kao što se i Vandoorne utrkuje u japanskoj Super Formuli, a Buttona bi mogla privući i činjenica da je izuzetno poznat na Dalekom istoku još od vremena kada je vozio za Hondinu momčad. Button je u Japanu također poznat jer je imao romantičnu vezu s njihovom zvijezdom mode, Jessicom Michibatom.

U Super GT-u već voze nekadašnji McLarenov vozač, Heikki Kovalainen i testni vozač, Oliver Turvey.

Izvor: GP1.hr