sport

Button: Stari Hockenheim je bio ludnica

Jenson Button, McLaren media

Jenson Button je, uz Fernanda Alonsa i Kimija Raikkonena, jedini aktualni vozač Formule 1 koji je vozio na staroj, legendarnoj konfiguraciji Hockenheima. Ta je staza 2002. godine “osakaćena”, pa je dužina kruga spala sa 6,8km na 4,5. Nova konfiguracija je strašno razljutila fanove, jer je Hockenheim bio sinonim za ultra brzu stazu. Jenson Button je također izrazio “žaljenje” za starim Hockenheimom, koji je po njegovim riječima, nenadmašan.

“Sjećam se utrkivanja na starom Hockenheimu. Četiri pravca na kojima se jurilo preko 320 km/h, nekoliko šikana te stadion dio gdje se snažno držite jer auto uopće nema downforcea. To je bila druga razina ludosti u odnosu na današnju stazu, ali je bilo jako zabavno.”

“Redizajnirana staza nikad neće bit moćna staza kao stari Hockenheim, ali ovo je mala zabavna staza, i to je napravljeno da se potakne utrkivanje. Zavoji 6 i 8 su odlična mjesta za pretjecanje. Ima nekoliko brzih zavoja, no staza uglavnom sadrži spore zavoje, stoga mislim da naš auto neće biti u nepovoljnom položaju. Jedva čekam trkaći vikend, posebno zato jer se na Hockenheimu uvijek dogodi iznenađenje ili dva.”

Izvor: GP1.hr