sport

Carey: Ecclestone se nije htio promijeniti

Novi šef Formule 1, Chase Carey, kaže kako je još uvijek u kontaktu sa svojim prethodnikom Berniejem Ecclestoneom. To ne bi bilo čudno da Ecclestone sam nije izjavio da ga novi ljudi još uvijek nisu niti nazvali.

Carey je za Times rekao kako s 86-godišnjim Britancem razgovara jednom ili dvaput dnevno kako bi dobio savjete oko sporta koji je preuzeo.

aOtkada je napustio svoje mjesto, Ecclestone je pak dao tek nekoliko intervjua u kojima je objasnio kako je Liberty Media htjela da on ostane izvršni direktor, ali Carey je stopirao cijelu situaciju i sam preuzeo potpunu kontrolu. Carey se ne slaže.

“Kada sam vidio način na koji je kontrolirao svaku odluku, čak i propusnice za paddock, izgledalo je da se jako teško to sve može promijeniti, s obzirom na koliko dugo je to radio,” objašnjava Carey.

Ecclestone trenutno nosi status počasno predsjednika. Također još uvijek vodi razgovore s brazilskim predsjednikom oko financiranja utrke, a navodno će i posjetiti pola utrka ove godine. Ipak, izgleda kako mjesto počasnog predsjednika neće nositi velike ovlasti.

“Pretpostavljam da mu je teško i čudno jer to je bio njegov život. Poštujem to. Mi očito želimo voditi ovaj posao na drugačiji način,” dodao je Carey.

Izvor: GP1.hr