Vijesti

Četiri Volkswagenova modela odnose nagradu za “Proizvod godine”

VW TiguanPoželjna nagrada za inovacijska postignuća “Plus X Award” ove godine odlazi u ruke četiriju Volkswagenovih modela: novi Tiguan, aktualni Touran, Phideon koji će biti dostupan samo u Kini i studija T-Cross Breeze dobili su nagradu za “Proizvod godine 2016./2017.”.

Titulu “Proizvoda godine” dobivaju samo inovacije koje su osvojile najviše potkategorija ove nagrade – takozvane dokaze o kvaliteti. Novi Tiguan i Touran osigurali su dokaze o kvaliteti za područja “Visoke kvalitete”, “Dizajna”, “Udobnosti rukovanja” i “Funkcionalnosti” te su sukladno tome odlikovani kao “Kompaktni SUV godine 2016./2017.” i “Kompaktni monovolumen godine 2016./2017.”.

Nova limuzina Phideon, koja je posebno razvijena za kinesko tržište, također je dobila iste dokaze o kvaliteti kao modeli Tiguan i Touran. Ovaj model žiri je nagradio s titulom “Limuzine više klase u 2016./2017. godini”.

Osim toga je studiji T-Cross Breeze, koja je prvi puta predstavljena na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, dodijeljena titula “Automotive Studie des Jahres 2016/2017” (“Studija godine 2016./2017.”). T-Cross Breeze je prvi otvoreni SUV u njegovoj klasi, a predstavlja kombinaciju povoljnog kabrioleta i SUV-a s povišenim položajem sjedenja.

Nagrada za inovacijska postignuća na području tehnologije, sporta i životnog stila naziva Plus X Award inicirana je 2003. godine te se sa svojim međunarodnim stručnim žirijem iz 25 branši smatra jednom od najvažnijih međunarodnih nagrada za inovacijska ostvarenja. Nagrada se dodjeljuje proizvođačima, čiji održivi proizvodi imaju “ono nešto” – dodatnu vrijednost proizvoda koja zaslužuje nagradu.