Vijesti

Citroën C-Zero na Europskom tjednu mobilnosti

Citroën C-ZERO dio je Europskog tjedna mobilnosti koji će trajati do nedjelje, 22. rujna u Zagrebu. Tema ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti je Za čist zrak – na tebi je red. Tijekom tjedan dana, raznim akcijama i programima pokušat će se osvijestiti građane o potrebi jačanja zdravijih stilova i navika u životu.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, Energetski Institut Hrvoje Požar predstavio je, u dvorištu Tehničkog Muzeja, Citroën C- Zero, 100 % električni automobil.

Vrijednosti marke CITROËN oduvijek su smjelost, kreativnost, tehnologija…i ekologija! Prosječno smanjenje od 5,3 grama emisije po kilometru postavlja CITROËN između top 3 proizvođača s niskom emisijom CO2.  Tako se Marka CITROËN smjestila u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije ispušnih plinova, s prosječnom emisijom od samo 123,9  g/km CO2.

Marka CITROËN jedna je od rijetkih koja u svojoj ponudi na hrvatskom tržištu ima i električni automobil Citroën C-Zero, koji koristi Full Electric tehnologiju, koja omogućava jednostavnu i smirujuću vožnju uz visok nivo udobnosti i sigurnosti, a sve uz 0 % emisije štetnih plinova.