Vijesti

Citroën C3-XR, novi crossover za kinesko tržište

Citroën C3-XRCitroën nastavlja svoju strategiju internacionalizacije i potvrđuje se sve više kao globalna marka. U središtu te strategije, kinesko tržište predstavlja više od 25 % prodaje i to je razlog zbog čega Citroën danas u C42 na Champs Elyséesu otkriva novi C3-XR, kompaktan SUV temeljen na robusnosti, eleganciji i dinamičnosti.

Citroën ubrzava svoju politiku međunarodnog razvoja i osnažuje svoj status globalne marke. Posljednjih nekoliko mjeseci ova internacionalizacija je dobila novu dimenziju s povećanjem svjetske prodaje od 7% u prvom polugodištu 2014, što je 4% više nego od rasta tržišta.

U središtu te ofenzive, Kina od sada predstavlja prvo tržište marke Citroën s više od jednog od četiri prodanog vozila marke. I tamo Citroën raste više od tržišta, s povećanjem prodaje od 19% krajem kolovoza 2014. nasuprot 12% koliko je raslo tržište. Za ovaj porast zaslužna je mreža od 470 prodajnih mjesta, koja se širi i nalazi se na prvom mjestu u anketi JD Power 2014. o kvaliteti usluge. Za uspjeh su također zaslužni i proizvodi kao što su C-Elysée i C4 L, koji pokazuju da se Citroën znao nametnuti, donoseći konkretne, moderne i kvalitetne odgovore na očekivanja novih kupaca.

Na ovim čvrstim temeljima te radi postizanja veće prisutnosti na tom tržištu, Citroën danas otkriva C3-XR, svoj novi model koji će biti lansiran u Kini krajem godine. Ova nova ponuda utjelovljuje moderan pristup SUV vozilima koji se temelje na vrijednostima marke Citroën: snažan dizajn, izvanredna udobnost temeljena na znanju i umijeću marke i izboru tehnologija usmjerenih na ugodnost. Otkrivanje je bilo na simboličnom mjestu, u C_42 na Champs-Elyséesu, kako bi se proslavio 50. rođendan diplomatskih francusko-kineskih odnosa i naglasilo francusko porijeklo ovog SUV vozila.

Vrlo blizak konceptnom automobilu predstavljenom u Pekingu u travnju 2014, C3-XR je proizvod centra za dizajn Citroën koji je upotrijebio svoja znanja i umijeće za dizajniranje SUV vozila čiji dizajn odmah povezujete s robusnošću, elegancijom i dinamičnošću. Prepoznatljiv detalj marke Citroën, udobnost je na najvišoj razini, položaj vozača prostran i udoban i udobnost ovjesa dostojna najboljih limuzina. Citroën C3-XR također posjeduje najnovije inovacije za jednostavnije korištenje zahvaljujući tehnologijama (pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za vožnju unatrag, grip control…).

C3-XR bit će lansiran u prosincu, proizvodit će se u tvornici Wuhan i bit će dostupan s motorom THP 160 S&S s automatskim mjenjačem posljednje generacije.

Tags: /