Vijesti

Citroën C4 Cactus je Auto Godine 2015. u izboru TV Automagazina

Citroën C4 CactusNovinari televizijske emisije TV Automagazin, proglasili su Citroën C4 Cactus za Auto godine 2015.

Novim vizijama, odvažnošću dizajna, tehničkim rješenjima, ponudom prostora, izgledom unutrašnjosti kao i povoljnom cijenom te niskim troškovima održavanja, istaknuo se Citroën C4 Cactus  i osvojio titulu Auto godine 2015.

Nagradu je primila Gordana Brlek, generalna direktorica Citroën, DS i Peugeot, na svečanosti koja se održala u muzeju automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu, u prisutnosti predstavnika najznačajnijih automobilskih marki u Hrvatskoj.

BMW serije 2 Active TourerDrugo mjesto u izboru Auta godine 2015. osvojio je BMW serije 2 Active Tourer. On je također tehničkim i dizajnerskim rješenjima koje nudi, voznim osobinama, kvalitetom izrade i ponudom prostora osvojio stručni novinarski žiri. Ovaj automobil po prvi put za ovog proizvođača nudi se sa prednjim pogonom, a vozne osobine koje su na samom vrhu u klasi dodatno ističu ovaj model. Kao jedini nedostatak ovog automobila u odnosu na pobjednika istaknuta je cijena koja je višestruko veća od pobjedničkog modela.

Jeep RenegadeTrećeplasirani u Izboru je Jeep Renegade. Ovaj najmanji Jeep pomiče granice modernih SUV-ova. Ovaj automobil je pravi terenac koji u opremi sadrži sve najmodernije sustave potrebne za savladavanje zahtjevnih terena ali i uživanje u svakodnevnoj vožnji cestama.

Uz glavnu nagradu, dodjeljene su i nagrade za Obiteljski, Gradski, Sportski, Ekološki, Luksuzni i Poslovni auto godine 2015. te Auto godine s pogonom na 4 kotača.

Nagradu Auto godine 2015. u izboru gledatelja osvojila je Mercedes-Benz C-klasa koja je u konkurenciji 8 automobila premoćno pobjedila.

Dodjeljena su i tri posebna priznanja. Posebno priznanje za promicanje automobilske i tehničke kulture dobio je Vladimir Vinduška, automaketar iz Zagreba koji je ove godine obilježio 40 godina predanog rada.

Posebno priznanje za doprinos sigurnosti dodjeljeno je Službi za sigurnost cestovnog prometa MUP-u RH koja je kao voditelj Nacionalnog programa sigurnosti na cestama zaslužna za sjajne rezultate u smanjenju poginulih na cestama u RH.

Najbolji servis izvan mreže ovlaštenih servisa proglašen je Autogasarius iz Vukovara, autoservis iz grupe Q-servisa.