Vijesti

Citroën C5 CrossTourer u Hrvatskoj

Citroën lansira na hrvatsko tržište izvedbu modela Citroën C5 predviđenu “za sve ceste”: C5 CrossTourer. Nova inačica preuzima sve adute koji su osigurali uspjeh modela Citroën C5 prodanog u više od 530.000 primjeraka. Bogato opremljeni Citroën C5 CrossTourer u ponudi je s dvije razine opremljenosti: Seduction i Exclusive, s dva dizelska motora HDi 160 BVM6 i BVA6 te HDi 200 BVA6 i s cijenom od 220.605 kn.

Hydractive III+ tehnologija, ekskluzivna u automobilskom svijetu, omogućuje upravljanje visinom karoserije u stvarnom vremenu,  kako bi se zadržao stalni razmak od tla, neovisno o opterećenju vozila. Ovjes prilagođuje krutost opruga i amortiziranje prema željama vozača i profilu ceste za optimalnu udobnost i stabilnost karoserije neovisno o uvjetima. Automatsko spuštanje pri velikoj brzini poboljšava aerodinamičnost.

Pri umjerenoj brzini, C5 CrossTourer rabi dvije visine karoserije (+6 cm do 10 km/h i +4 cm do 40 km/h), kako bi olakšao prijelaz preko prepreka pri maloj brzini. Promjenjiva visina karoserije olakšava i utovar zahvaljujući mogućnosti spuštanja ili podizanja praga prtljažnika. Uvijek u službi udobnosti, Citroën C5 CrossTourer, na opremi Exclusive, nudi i kožno sjedalo za vozača s masažnom funkcijom i električnim podešavanjem u lumbalnom dijelu.