Citroën / Testovi

Citroën Cactus

Citroën CactusOsokoljen uspjehom nove DS linije, Citroën je u potpunosti dao slobodu svojim dizajnerima u obnovi standardne, C linije proizvoda i od pojave modela Cactus očito više niša neće biti isto.

Baziran na manjoj platformi, modela DS3, ali međuosovinskog razmaka od 2,6 m, poput većeg C4, Citroën C4 Cactus nudi ekstravangantan dizajn i jedinstvena tehnološka rješenja. To je odgovor na zahtjeve modernog čovjeka, automobil koji je lišen svega nepotrebnog, nerazumljivog, a posebno starog, da ne kažemo zastarjelog.

Danas, kada gotovo svi hodaju cestom s “pametnim” telefonom ili “tablet-om” u ruci logično je da Cactus ne nudi klasične prekidače, već 100 % digitalno i intuitivno upravljačko sučelje, povezano s komandama objedinjenima oko zaslona osjetljivog na dodir dijagonale 7“. Kako bi kabina bila što prostranija i komfornija, suvozačev zračni jastuk ugrađen je u strop. Tehnologija “Airbag in Roof” jedinstvena je u svijetu, a omogućuje veći obujam pretinaca. Kada svemu tome dodamo široka prednja sjedala, koja izgledom, ali i udobnošću podsjećaju na sofu, stvoren je ugođaj modernog dnevnog boravka. Ne zaboravimo i toplinski izoliran panoramski stakleni krov koji daje potrebnu svjetlinu i osjećaj slobode kretanja.

No, to nije sve. Citroën na tome ne staje.

Airbump je inovacija koja svojim grafičkim izgledom ističe dizajn vozila, a konstrukcijom štiti karoseriju. Radi se o zračnim jastučićima ugrađenim u široke panele, koji zamijenjuju do sad uobičajene plastične lajsne na vratima. Atraktivno i učinkovito rješenje, koje će u potpunosti anulirati ogrebotine i udubljenja koja nastaju otvaranjem vratiju automobila prkiranih pokraj, odnosno od udaraca kolica supermarketa.

Obzirom da je lišen svega nepotrebnog i sazdan na manjoj platformi, C4 Cactus je čak 200 kg lakši od aktualnog C4, što mu omogućuje izvrsna vozna svojstva uz malu potoršnju goriva i emisiju štetnih plinova. Tako Cactus s dieselskim motorom troši svega 3 l na 100 km, uz emisiju CO2 od samo 82 g/km.

Za Cactus su u ponudi četiri motora.

Testni model imao je trocilindrični turbo motor maksimalne snage 81 kW (110 KS), koji je jači od ponuđena dva benzinska motora. S deklariranom emisijom CO2 od 107 g/km, ovo je također vrlo štedljiv i ekološki motor, koji zahvaljujući prije spomenutoj maloj masi vozila omogućuje izvrsne performanse. Ubrzanje od 0 do 100 km/h je ispod 10 sekundi, a i u praksi se potrošnja pokazala itekako prihvatljivom. Automobil je na uobičajenoj testnoj ruti za ovaj tip vozila trošio prosječno ispod 7 l na 100 km. Iako male potrošnje, to je jedini motor koji emitira više od 100 g CO2 po kilometru pa se ukupno gledano Cactus može tretirati kao iznimno ekološko vozilo.

U vožnji se automobil ponaša primjereno kategoriji, a dizajn interijera je zanimljiv spoj modernih tehnoloških rješenja s tradicionalnim dizajnerskim elementima, koji pokazuju bogatu povijest Citroëna.

Početna cijena Cactusa na hrvatskom tržištu je 101.900 kn. U ponudi su tri serijska paketa opremljenosti i dvije posebne serije pa uz ponudu četiri iznimno štedljiva motora i atraktivan dizajn, ovaj automobil postaje pravi mamac za kupce.

Citroën je definitivno okrenuo novi list i C4 Cactus je prekretnica u povijesti marke. To je automobil kojim ova francuska marka pokazuje glavne elemente na osnovu kojih će biti izrađeni svi budući modeli C serije: atraktivan dizajn, jednostavnost upotrebe i visoku tehnologiju.

Potvrda da se radi o pravom putu je titula “Auto godine”, koju su Cactusu dodijelila brojna novinarska društva i specijalizirani mediji u diljem Europe.