Vijesti

Citroën Prodajna Akcija “Reciklirajte i profitirajte”

Citroën organizira veliku akciju otkupa dotrajalih vozila svih marki. Ta vozila neće biti vraćena u prodaju već će biti reciklirana. Time će se utjecati na pomlađivanje voznog parka u Hrvatskoj, na sigurnost u prometu i pozitivno djelovati na očuvanje okoliša, obzirom na činjenicu da nova vozila Citroën imaju iznimno nisku emisiju CO2. U prodajnoj akciji su novi Citroën C-Elysée, C3, C3 Picasso i C4. Akcija traje od 13. siječnja do 15. ožujka 2014. godine.

Kupac jednog od navedenih modela marke Citroën, može tvrtki Citroën ustupiti na recikliranje i uništavanje svoje staro vozilo za koje će mu Citroën odobriti popust na novom vozilu u iznosu do 15.000 kn, ovisno o kojem se modelu radi. Dotrajala vozila će se reciklirati u suradnji s tvrtkom C.I.O.S., specijaliziranoj za zbrinjavanje otpada. Citroën će dio novca od otkupa starih vozila uložiti u povećanje sigurnosti na hrvatskim prometnicama, tako što će donirati određeni broj reflektirajućih svjetala (mačje oči) prvašićima.

“U ime Predsjednika i članova Uprave želim izraziti zadovoljstvo što imamo priliku sudjelovati u akciji marke Citroën “Reciklirajte i Profitirajte”, jer će na taj način sva prikupljena otpadna vozila biti reciklirana u skladu s najvišim standardima zaštite okoliša, poštujući i ispunjavajući sve kriterije reciklaže preuzete pristupnim ugovorom s EU, uz postotak reciklaže koji u C.I.O.S. grupi trenutno iznosi više od 95 % ukupne mase automobila.“, izjavio je Frane Rogoznica, direktor sektora za razvoj i istraživanje C.I.O.S. grupe.

Uz Citroën i C.I.O.S. partneri u ovoj akciji su Hrvatski autoklub, Energetski institut hrvoje Požar i Fakultet prometnih znanosti.