sport

Costa: Naš bolid je u rangu Red Bullovog

By Vedran Kristić

Nico Rosberg, Mercedes media

Mercedes tvrdi da je šasija njihovog W05 u rangu s Red Bullovom iako svjetski prvaci ponosno ističu kako oni imaju najbolju šasiju. Česta pretpostavka u paddocku je do sada bila da Mercedes dominira zbog mnogo superiornije pogonske jedinice, dok Red Bull, iako ima slabiji Renaultov motor, ostaje relativno konkurentan isključivo zbog napora Adriana Neweya i njegovog dizajna bolida. Ali Mercedesov dizajner Aldo Costa je za njemački Auto Motor und Sport rekao da je njegov W05 u rangu s Red Bullovim RB10.

“Postoje zavoji, pogotovo oni brzi, gdje je Red Bull bolji od nas ali isto tako postoje i oni gdje mi imamo prednost. Prema našim mjerenjima i Ferrari je iza nas.”

Costa se osvrnuo i na navode da su bolidi ove godine sporiji zbog novih pravila oko motora. Međutim, dodao je da je čak vrlo jednostavno izračunati zašto su vremena po krugu sporija u 2014., te da pogonske jedinice zapravo kompenziraju najveći dio gubitaka.

“Bolidi su 50 kilograma teži nego u 2013. Samo to vas košta 1.5 sekundi po krugu. Downforce je smanjen, što je još pola sekunde. Dodajte tome tvrđe gume ove sezone i vidjet ćete da bi bez ovih faktora bili brži nego prošle sezone”, rekao je Talijan.

Izvor: GP1.hr