sport

Crtice iz života vozača Formule 1 (četvrti dio)

James Hunt

James Hunt, uvjerljivo najveći playboy u povijesti Formule 1, nikad nije skrivao da voli dobru zabavu, a posebno žene. Tako je prilikom jednog dvotjednog posjeta Tokyu bio vrlo aktivan. Naime, James je rekao kako je “opslužio” čak 33 stjuardese British Airwaysa, a pritom se našalio:

“Što su očekivali kad su nas smjestili u isti hotel.”

Poznato je da su se vozači Formule 1 u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća više družili izvan staze. Razlog tome su bili drugačiji stil života, manje utrka kroz sezonu, ali i to da vozači nisu bili spremni dati sve za Formulu 1, htjeli su “živjeti”. Tome i svjedoči slika Jacka Brabhama i Brucea McLarena kada su na jednom od mnogobrojnih druženja uzeli kartinge te se utrkivali. Slika samo opisuje raspoloženje vozača.

Svjetski prvak iz 1996., Damon Hill, “pojadao se” u jednoj izjavi novinaru kako svi vrlo brzo zaborave zlatne godine, a natovare vam neuspjehe i nesreću.

“Čim prestaneš pobjeđivati i navikneš se na druga mjesta, više ti nitko ne pamti ime. Jedino te se sjećaju supruga i pas”, izjavio je na kraju 1999. godine kada se povukao iz Formule 1 nakon katastrofalne sezone.

Na VN Monaka 1966. prisustvovao je i četverostruki vice prvak Formule 1 Stirling Moss. Prije početka utrke se motao po startno ciljnoj ravnini, te je svatko htio dobiti barem kratku izjavu starog asa koji je u Monako došao zbog drugih razloga.

“Doći u Monako i pričati s muškarcem je gubljenje vremena, stoga me molim vas ispričajte (misleći pritom na lijepe žene).”

Izvor: GP1.hr