sport

Crutchlow se vraća u Jerezu, potvrđeno je iz Ducatija

OK_TIN5204-750x400

Cal Crutchlow će se vratiti utrkama ovoga vikenda na Velikoj nagradi Španjolske u Jerezu, potvrđeno je iz Ducatija. Podsjetimo, Britanac je morao zbog ozljede propustiti utrku u Argentini koja se vozila prošlog vikenda.

Crutchlow se ozlijedio na pretprošloj utrci u Austinu, gdje je pretrpio dislokaciju malog prsta na desnoj ruci. Kako bi se ubrzao njegov oporavak, zadnjih nekoliko dana nakon operacije proveo je u hiperbaričnoj komori.

Moja ruka je sve bolje iz dana u dan, ali još uvijek osjećam jake bolove i bit će mi teško voziti ovog vikenda“, priznao je. “Pokušat ću posao odraditi najbolje što mogu.

Jerez je jedna od najtežih staza za povratak utrkivanju nakon moje nesreće, Ipak, to je stvarno jako dobra staza i publika je isto jako dobra. Sretan sam što ću se pridružiti momčadi i što ću ponovno sjesti na motocikl.

U međuvremenu, Ducatijev testni i razvojni vozač, Michele Pirro, koji je bio zamjena za Crutchlowa u Argentini, također će nastupati i u Jerezu kao wild card vozač.

Za mene je utrka u Argentini bila prva ove sezone i bila je vrlo teška, jer u Argentini nikada nisam imao onaj pravi osjećaj s motociklom. Što se tiće Jereza, mogu reći da to nije jedna od mojih omiljenih staza, ali ju jako dobro poznajem jer sam tamo odradio utrka i testova“, rekao je Pirro.

Mislim da ću uspjeti sa mojim testnim motociklom u Jerezu odraditi bolju utrku nego u Argentini.

Izvor: GP1.hr