Dacia / Testovi

Dacia Sandero Story

Dacia Sandero Story. Nakon što vam predstavismo Sandero 2009., Sandero Black Line 2010. i početkom ove godine Sandero Stepway, vrijeme je za izvedbu Story. Da, već tri godine je ovaj rumunjski automobil na tržištu i svako malo Dacia izbacuje posebnu seriju, kako bi skrenula pažnju na svog predstavnika u tržišnom B segmentu.

Sandero Story je i dalje model koji u osnovnoj opremi ima samo jedan zračni jastuk, dok su suvozački i bočni doplata pa je to ono što jednostavno morate nadoplatiti. Doplata za navedeno je 3.700 kn i bolje je odabrati to nego metalik lak za 2.600 kn. Takav Sandero Story košta 69.300 kn i kad dodamo trenutno besplatan tzv. Story Plus paket dobijemo solidno opremljeno vozilo. U izvedbi Story dostupna su dva motora: benzinski 1,2-litreni atmosferski motor maksimalne snage 55 kW (75 KS) i turbo diesel iste snage, ali zapremine 1,5 l.

Isprobali smo benzinsku verziju i možemo reći da je ovaj motor sasvim dovoljan za ovo vozilo. Iapak se tu radi o jeftinijem automobilu kojeg kupuju oni kojima vozilo služi za odvest se od točke A do točke B. Podsjetimo, nakon uspjeha s modelom Logan i izvan Rumunjske, Dacia, marka u vlasništvu Renaulta, na tržište je izbacila modernije i dizajnerski naprednije vozilo naziva Sandero. Peterovratni automobil koji, iako spada u tržišni B segment, zbog svojih dimenzija koje su na samoj granici između B i C segmenta te prostrane unutrašnjosti, konkurira i većim vozilima kada razlika u cijeni postaje drastična.

Raspored prekidača u unutrašnjosti je loš i masu toga nije dostupno s vozačke pozicije pa se morate dobro potrudit doći do npr. prekidača za spuštanje i podizanje svjetlosnog snopa, a ni pozicija klima uređaja nije sretno rješenje.

O svemu tome govorili smo u emisijama u kojima smo predstavljali Sandero, a rekosmo ovo je sad već četvrti kojeg smo isprobali tako da pogledajte na našim web stranicama: autofm.net više o automobilu i svim njegovim prednostima i manama.

Opcija Story, pogotovo u vrijeme dok je dodatak Story Plus koji uključuje svjetla za maglu i elektro pokretane prednje prozore te daljinsko zaključavanje/otključavanje vozila besplatan, je zanimljiva svima koji žele ovaj rumunjski automobil, koji, ako gledamo samo popis opreme nudi izvrstan odnos uloženog i dobivenog.

Vođeni logikom dobivanja jeftinijih inačica Renaulta, manje zahtjevni kupci, kupci Dacie, u Sanderu Story imaju solidan proizvod. Ostali ionako kupuju nešto drugo.