Dacia / Testovi

Dacia Sandero

Predstavljena na Auto salonu u Parizu 2012, druga generacija Dacie Sandero, nastavlja put uspjeha rumunjskog predstavnika u tržišnom B segmentu, odnosno u kategoriji gradskih vozila.

Prvu generaciju Sandera isprobali smo u nekoliko navrata i tada nam je to bio automobil simpatičnog izgleda izvana, ali loše sigurnosne opreme i neergonomski oblikovane i siromašno opremljene unutrašnjosti. Neovisno o tome, prodajne brojke su bile dobre. To je bio jeftin automobil, solidne izrade koju potpisuje Renault.

Danas, novi Sandero izgleda još bolje od svog prethodnika, a osim izvana, značajan napredak je napravljen u unutrašnjosti, koja sada izgleda daleko skuplje i raspored prekidača je puno bolji. Sigurnosna oprema je neusporedivo bolja. Novi Sandero, za razliku od starog koji je serijski imao samo jedan, sada ima četiri zračna jastuka, ABS, ESP i ASR. Od opreme je moguće dobiti i multimedijalni uređaj s dodirnim zaslonom i navigacijom, parkirne senzorne, kožna sjedala… Drugim riječima, novi Sandero je veliki korak naprijed u razvoju, ne samo modela, već Dacie kao marke pod okriljem Renault-Nissan grupe.

Novi Sandero sada koristi i najnoviju generaciju Renaultovih motora pa je usporedba sa skupljim Cliom, ne samo moguća, nego potrebna, ukoliko tražite najviše za vaš novac. Ono što je najbitnije, spomenuti napredak u svakom pogledu nije utjecao na cijenu automobila pa je početna cijena za novi Sandero u Hrvatskoj samo 66.700 kn. Za tu cijenu dobijete Sandero sa spomenutom sigurnosnom opremom i ručnim klima uređajem. Početni motor u ponudi je 1,2-litreni benzinski motor maksimalne snage 55 kW (75 KS).

Upravo automobil s tim motorom imali smo na testu, ali s nešto bogatijim paketom opreme koji je uključio, između ostalog i multimedijalni uređaj s bežičnim spajanjem telefona.

U vožnji se pokazalo da je početni motor u ponudi sasvim dovoljan za svakodnevnu upotrebu u gradu i prigradskim putevima, a zanimljiva ponuda je da za svega 6.000 kn možete dobiti LPG verziju koja drastično smanjuje troškove eksploatacije. Daleko povoljnije od turbo diesel motora koji poskupljuje cijenu automobila za 15.000 kn, iako daje nešto bolje performanse.

Ovjes, mjenjač, motor,… kao da vozite Renault Clio, što znači da je Sandero s te strane gledano stvarno dobar automobil, a prosječna potrošnja od 7,2 l na 100 km je u rangu konkurentskih automobila s atmosferskim benzinskim motorom približno istog obujma i snage.

OK, da bi Sandero bio u cijenovnoj kategoriji u kojoj jest, ipak neke stvari nisu dostupne ni u doplati pa tako ne možete naručiti automatski klima uređaj, no ako vam kažemo da je doplata za kožna sjedala samo 4.000 kn, onda vam je jasno da je i najskuplji Sandero povoljniji od konkurencije i pretedent za titulu najpovoljnijeg odnosa uloženo-dobiveno ili uobičajenim nazivom”best buy”.

Tags: /