sport

Dennis: Odluka o dovođenju Magnussena bila je moja

By Vedran Kristić

ron-dennis-mclaren-automotive-mp4-12c-portrait-photo-960x640

Ron Dennis tvrdi da je čak nekoliko mjeseci prije svog povratka odlučio da bi McLaren trebao dovesti Kevina Magnussena, te da je na kraju on jedini odgovoran za njegov dolazak u ekipu iz Wokinga. Mladi Danac imao je debi iz snova u Australiji osvajajući treće mjesto, odnosno drugo nakon diskvalifikacije Daniela Ricciarda.

“Odluka o dovođenju Kevina je bila moja. To je bila i jedina mogućnost jer sam osjećao potrebu vidjeti može li zadovoljiti očekivanja naših inženjera, a prema onome što je učinio do sada, napravio je dobar posao. Također, Stoffen Vandoorne je imao odličnu utrku prošlog vikenda u Bahreinu pa mislim da će biti dosta poželjan do kraja sezone”, rekao je Dennis za službenu stranicu Formule 1.

Bit će zanimljivo vidjeti koga će McLaren postaviti u svoje bolide za 2015.

“Sve je moguće, ali Jenson radi odličan posao. Brz je i posvećen tako da nema razloga da ne ostanemo uz njega. Ali pred nama je još cijela sezona…”

Iako nemaju brzinu koju ima vodeći Mercedes, već imaju dva postolja, nešto što nisu ostvarili cijele prošle sezone, a Dennis je uvjeren da će uslijediti i pobjede kako sezona bude odmicala.

“Mislim da bi mogli pobijediti u drugom dijelu sezone. Želim vidjeti postepen napredak jer moramo završiti sezonu pobjeđujući. To mora biti naš cilj. Ne možemo pobijediti sada, ali moramo biti konkurentni što je prije moguće, i vjerujem da ćemo biti.”

Izvor: GP1.hr