sport

Dennis želi više od Buttona

Ron Dennis, Jenson Button, McLaren media

Ron Dennis upozorio je Jensona Buttona te mu je rekao da se mora poboljšati budući da McLaren razmatra o vozačkoj postavi za 2015. Buttonov ugovor istječe na kraju sezone a momčad treba obaviti formalne razgovore oko produžetka sa svjetskim prvakom iz 2009. Iako Button ima više bodova od momčadskog kolege Kevina Magnussena, Danac je bio bolji u kvalifikacijama u dva od zadnja tri trkaća vikenda a drugo mjesto iz Australije je McLarenov najbolji rezultat još od studenog 2012. Međutim, Dennis vjeruje da Button treba u velikoj mjeri pobjeđivati 21-godišnjeg Kevina.

“Zadovoljan sam vozačima jer mislim da daju sve od sebe”, rekao je McLarenov šef za Sky Sports F1. “Na neki način možemo reći: ‘Odlično, napravili smo pravi posao kad smo odabrali Magnussena’. Ali gledano s druge strane možemo reći: ‘Hajde Jensone, ti si svjetski prvak i jedna stvar koju možeš konstantno raditi, a što bi i trebao, je pobjeđivati svog momčadskog kolegu’. Želim li da pokuša još više? Naravno da želim. On je dobro plaćen vozač. Ne dajemo mu najbolji bolid ali trebao bi mu biti izazov pobijediti u tom bolidu. Kevin mu to mora otežati koliko god je moguće više.”

I dok je nekonkurentni MP4-29, nasljednik lošeg MP4-28, i dalje McLarenova najveća briga, momčad je bila jasna da neće žuriti oko odabira postave za sljedeću godinu kada će imati Hondine motore, jer žele pogledati sve mogućnosti. Vjeruje se da je McLaren pristupio Lewisu Hamiltonu kako bi se ocijenila mogućnost njegovog senzacionalnog povratka. Realnija ali ipak ne tako vjerojatna mogućnost je povratak Fernanda Alonsa koji već dugo nema pobjednički bolid u Ferrariju.

“Želimo pobjeđivati i uvijek ćemo se nadati da bi najbolji dostupni vozači htjeli voziti naše bolide”, rekao je Dennis. “Ključna riječ je dostupni jer ljudi imaju ugovore a mi ih poštujemo, ali ako je Lewis u poziciji da vozi za nas iduće godine, kao i drugi vrhunski vozači, mi bi ih voljeli imati.”

Izvor: GP1.hr